M 365 icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

COVID19

testiranje covid19

Poštovani studenti,

obavještavamo Vas da će se sva predavanja u akademskoj 2020/2021. godini do daljnjeg izvoditi online putem TEAMS aplikacije prema rasporedu nastave  .

 

TEAMS

 

Kao studentu našeg fakulteta od strane informatičkog centra dodjeljen Vam je VFS Microsoft 365 account i email @student.vfs.unsa.ba koji koristite u toku studija za komunikaciju sa nastavnim osobljem i Vašim kolegama i putem kojeg će te dobijati sve informacije o nastavnim aktivnostima, zakazanim online predavanjima i sl. 

Vašem VFS Microsoft 365 account-u pristupate putem web stranice fakulteta www.vfs.unsa.ba , link u gornjem uglu M365 ili direktno na https://portal.office.com.

Prilikom login-a za username / korisničko ime, unosite kompletan Vaš VFS email, kao i Vaš password / lozinku (Work or school account).

Za internu komunikaciju  između studenata i profesora kao i za online predavanja koristite aplikaciju TEAMS koju imate u sklopu svog M365 account-a. Nakon što dobijete poziv za online predavanja od nastavnog osoblja putem TEAMS aplikacije i na Vaš službeni mail / kalendar, klikom na opciju JOIN NOW / PRIDRUŽITE SE PREDAVANJU.

Desktop i mobilnu aplikaciju TEAMS možete preuzeti na sljedećem linku:

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/microsoft-teams/download-app

 

Više informacija o samoj aplikaciji, načinu korištenja, instalaciji iste na računare i mobilne uređaje, pogledajte na sljedećim linkovima:

https://support.microsoft.com/hr-hr/teams

https://download.microsoft.com/download/0/9/7/09763fe5-c521-4218-a39b-cdaf81b4f901/Teams%20QS.pdf

https://support.microsoft.com/hr-hr/office/video-obuka-za-microsoft-teams-4f108e54-240b-4351-8084-b1089f0d21d7

 


Svi nastavni materijali kao i online testovi nalaze se na e-nastavi na adresi www.vfs.unsa.ba/nastava 


Pristup studentskom e-mailu @student.vfs.unsa.ba

Ako ste zaboravili lozinku za vaš @student.vfs.unsa.ba mail, potrebno je da nas kontaktirate na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. sa vašeg privatnog e-mail-a koji ste prijavili prilikom upisa na fakultet / godinu studija / eunsa, kako bi na isti dobili instrukcije za reaktivaciju. Obavezno napisati svoje ime, prezime, broj indeksa i godinu studija. 


Pristup e-nastavi

Ako ste zaboravili lozinku za pristup e-nastavi, potrebno je kliknete na link Zaboravili ste svoje korisničko ime ili lozinku? , kako bi na svoj fakultetski @student.vfs.unsa.ba dobili instrukcije za reaktivaciju.


Napomena: Molimo sve studente koji imaju pristup navedenim servisima (e-nastava i studentski e-mail), a u toku studija promjene privatni e-mail da nas o tome i obavjeste kako bi ažurirali u našoj bazi i studentskoj službi i samim tim olakšali
gore navedene procedure verifikacije u slučaju da zaboravite pristupne podatke.


Napomena za eUNSA - informacioni sistem studentske službe za prijave ispita

Ukoliko imate tehničkih ili drugih problema oko prijave na informacioni sistem studentske službe https://www.eunsa.ba/ , molimo vas da kontaktirate studentsku službu Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na e-mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..


Za eventualne tehničke probleme ili nejasnoće prilikom prijave i korištenja navedenih servisa kontakt e-mail je Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ; radno vrijeme informatičkog centra VFS je pon-pet od 8.00h do 16.00h.

  

Prodekan za nastavu

Prof. dr. Rizah Avdić

Kategorija: Vijesti